מאמרים

אדריכלות מטבחים מקצועיים – לא פשוט כמו שזה נשמע

אדריכלות מטבחים מקצועיים – לא פשוט כמו שזה נשמע

תחום האדריכלות הוא תחום עשיר ועמוק המכיל מגוון רחב של סגנונו, שיטות וידע מעמיק בן אלפי שנים. למעשה, אדריכלים נשכרים כיום על מנת לעצב כמעט כל מבנה, החל מבתים פרטיים, דרך בנייני מגורים וכלה בבתי עסק או מוסדות ציבוריים. אחד המקומות בהם נדרש תכנון אדריכלי קפדני הוא בהקמה של מסעדות, בתי מלון או כל מוסד אחר המצריך בנייה של מטבח מקצועי המיועד לספק מזון איכותי באופן מסחרי (עבור מאות ואלפי לקוחות בכל יום).

הסיבה לכך שידע אדריכלי מעמיק נדרש בתכנון ובנייה של מטבחים מקצועיים גדולים הוא מפנמי שבכל הנוגע למקומות העוסקים בייצור המוני של מזון עבור קהל לקוחות, תקנות הבריאות והסניטריה של משרד הבריאות נכנסות לתוקף, וזאת כמובן במטרה למנוע התפשטות של מחלות או הדבקה של אפילו לקוח אחד. כאשר אנשים משלמים כסף על מנת לסעוד במסעדה או בית מלון הם לא רק מצפים לקבל שירות אדיב ומקצועי ואוכל טעים, אלא גם שהכול יהיה נקי וחסר סיכון "בריאותי" (ובצדק כמובן). על מנת שזה יקרה, נדרש לעמוד בתקני ניקיון מחמירים. ובדיוק בשביל שאפשר יהיה לעמוד בתקנים אלו מדי יום, נדרשת בנייה מושכלת, נבונה ומתוחכמת של המטבח המקצועי בו מבושל האוכל.

המשך מאמר