מאמרים

אדריכלות מטבחים מקצועיים – לא פשוט כמו שזה נשמע - חלק שני

לדוגמה, כאשר אתם מפעילים מטבח מקצועי גדול המספק מנות למאות לקוחות ביום, ניקיון שוטף והדברה של האזור הופכים להיות מאתגרים במיוחד – כיצד שומרים על רצפה נקייה כאשר במקום מסתובבים עשרות טבחים ואנשי צוות לאורך כל היום. אם נפנה את כולם ונשטוף את הרצפה נבזבז זמן יקר, וזה גם לא יהיה כל כך פשוט. לכן, למשל, מתכננים אדריכלים של מסעדות ומטבחים מקצועיים את כל המטבח כאשר הוא מורכב על גלגלים. כך, כל המכונות הכבדות ודלפקי העבודה ניתנים להזזה בקלות על מנת שאפשר יהיה לשטוף אותם ואת הרצפה תחתיהם ולחטא ממחלות פוטנציאליות. באופן דומה, באחריות האדריכל ומעצב המטבח לתכנן אוורור יעיל ומספק, על מנת שכל העשן והאדים יוכלו להשתחרר החוצה ובמקום תתאפשר הדברה יסודית אחת לתקופה כלשהי.

לסיכום, אנחנו רואים שאדריכלות בכלל, ואדריכלות מטבחים מקצועיים בפרט, אינה פשוטה וטריוויאלית כמו שהיא אולי נראית במבט ראשון. חשבו על כך בפעם הבאה שאתם פותחים מסעדה...

חזרה לחלק ראשון